Wednesday 11 May 2016

Resepi Biskut Cincin

Tags


Bahan-bahannya ialah ( lebih dr 100 biji )

(**)12 oz Golden Churn Butter (or lebih terkenal dgn gelaran Mentega Cap Tong)
(**)4 biji Telur (di rebus dan ambil kuning Telur sahaja)
(**)350 gm Tepung Gandum (sukatan bergantung dgn lembut nya adunan biskut)
(**)Gula Icing secukupnya utk di tabur

Cara-caranya ialah

(**)1.Kuning telur dilecek2 sehingga hancur. (saya lecek guna garpu)
(**)2.Kemudian telur yg sudah dilecek tadi di gaul bersama butter. blend hingga sebati.
(**)3.Masukkan tepung sedikit demi sedikit, kuantiti tepung bergantung kepada lembut nya adunan. masukkan tepung sehingga adunan tidak melekat.
(**)4.Canai adunan, kemudian terapkan dgn menggunakan acuan biskut cincin.
(**)5.Bakar selama 20minit atau sehinngga masak. kemudian taburkan gula icing.