Thursday 12 May 2016

Resepi Biskut Dam

Tags


Bahan-bahan untuk BISKUT DAM Putih

(**)2 biji telur
(**)120 gm susu tepung
(**)1 kg tepung gandum
(**)500 gm mentega
(**)1 sudu teh esen vanila

Coklat

(**)2 biji telur 20gm serbuk koko
(**)900 gm tepung gandum
(**)300 gm gula aising
(**)500 gm mentega

Cara membuatnya ialah

(**)1. Gaul sebati semua bahan putih dan ketepikan .
(**)2. Kemudian gaul sebati bahan coklat .
(**)3. Canai yang putih setebal setengah inci begitu juga dengan adunan coklat .
(**)4. Tindihkan 4 lapis berselang seli. Simpan di dalam peti sejuk selama 1 jam
(**)5. Keluarkan dan potong , susun berselang - seli.
(**)6. Simpan semula di dalam peti sejuk selama 1 jam lagi.
(**)7. Setelah itu bolehlah dibakar.